Kuchenny Szczecin: Izumi Sushi

19.01.2016 0 komentarzy
Autor: Dawid Korniak, Zdjęcia: Archiwum Izumi

W naszym portalowym cyklu staramy się przybliżać Wam nowe miejsca (czasami również te starsze) - które powstały w Szczecinie. Tym razem rozmawiamy z Panią Alicją Than, jedną z odpowiedzialnych osób za skuteczny marketing restauracji Izumi. Warto dodać, iż Szczecin, to jedyne miasto po Warszawie, w którym można rozkoszować się smakami jakie oferuje Izumi.

 

 

hot°: Musimy zacząć od pytania, które nurtuje redakcję od samego początku. Izumi Sushi, to cztery lokale w stolicy Polski. Jak to się stało, że pierwsze Izumi pozawarszawskie powstało właśnie w Szczecinie?


A dlaczego nie? Szczecin to piękne miasto, które szybko się rozwija. No i mamy lokal w fajnej lokalizacji, a to najważniejsze.

 


hot°: Czym wyróżniacie się na tle konkurencji?


Hmmm, nie znamy konkurencji. Może dlatego że w Warszawie jest ponad 100 restauracji sushi. Naszym jedynym celem jest robienie smacznego sushi. Tylko tyle i aż tyle! Nasz główny szef – Alon Than – wygrał w tym roku w Tokio Światowe Mistrzostwa Sushi. Jego sushi docenili w Japonii członkowie All Japan Sushi Association i World's Sushi Skills Institute, a są oni najwybitniejszymi mistrzami sushi w Japonii i dbają o to, aby poziom sushi poza Japonią był wysoki.

 


hot°: Czy przed otwarciem robiliście małe rozeznanie po Starym Mieście? Mamy tutaj Tokyo, a także Unagi. Czy będzie zawzięta walka o każdego klienta?


Nie robiliśmy rozeznania po innych restauracjach, sprawdzaliśmy za to lokalizację i to ona przesądziła o otwarciu restauracji.


hot°: Która z pozycji Waszego menu jest daniem popisowym?


Każda :-)

 


hot°: Jedną z restauracji Izumi kojarzy się na zasadzie „to te sushi z palmą”. Czy w szczecińskim lokalu również jest coś takiego zapadającego w pamięć?


Chętnie posadzilibyśmy palmy i w Szczecinie, ale niestety brak na to miejsca. Mamy za to wnętrze pełne drewnianych elementów, a drewno we wnętrzach daje poczucie ciepła i przytulności.

 


hot°: Czy macie swoje grupy docelowe klientów? Czy chcecie być „otwarci” dla każdego?


Oczywiście, że dla każdego. Mamy nawet zestawy dla dzieci. A oprócz sushi serwujemy też ciepłe potrawy kuchni japońskiej: ryby, mięsa i makrony.


hot°: Polećcie naszym czytelnikom trzy dania, które koniecznie należy spróbować.


Polecamy przede wszystkim sushi – każdy rodzaj, łososia w sosie teriyaki, a także kaczkę w mango salsa, która – co już wiemy od Gości – robi furorę.

 

 

#sushi #f4f #follow #l4l #hotmagazine #izumi #izumisushi #szczecin #warszawa #ilovesushi #lovefood #foodporn

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Hot Magazine (@hot_magazine_szczecin)

Zapisz

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.