Miejsca/Wywiady/Recenzje

2017-10-25 0 komentarzy

So Tasty – prawdziwe włoskie makarony w Szczecinie

Autor: Hot Magazine / Zdjęcia: Karolina Tarnawska

So Tasty to miejsce, które powstało pod koniec lata 2017 roku i zlokalizowane jest przy Bramie Portowej 4. W lokalu możecie skosztować m.in. prawdziwego włoskiego ravioli, ale to nie wszystko! O tym jak doszło do powstania So Tasty, o ofercie, planie biznesowym i innych interesujących zagadnieniach porozmawiamy z właścicielami lokalu.

 

 

hot°: Jak powstał pomysł, żeby dwóch Francuz z Włochem otworzyli lokal z kuchnią włoską w polskim Szczecinie? ;)

 

Myśleliśmy o Szczecinie, ponieważ tutejszy rynek jest szczególnie dynamiczny oraz obiecujący, w przeciwieństwie do Francji czy Włoch – krajów starzejących się, spoczywających na swoich laurach.

 

 

Wideo

Wideo

 

hot°: Wystartowaliście niewiele ponad miesiąc temu. Jak oceniacie wasze początki?

 

Świetnie, wszystko rozwinęło się szybciej, niż początkowo zakładano. Na początku klienci przychodzili z ciekawości, ale szybko zaskarbiliśmy sobie dużo grono wiernych gości. Jesteśmy bardzo zadowoleni, całe nasze otoczenie nie mogło się doczekać chwili otwarcia przez nas lokalu w Polsce. Osiągnęliśmy nasz cel, ale wiemy, że jeszcze wiele pracy przed nami, ponieważ potencjał rozwoju jest wielki!!

 

 

hot°: Postawiliście na lokal w centrum naszego miasta na Bramie Portowej. Co było kluczem w doborze lokalizacji? Czy wam Francuzom było łatwo czy trudno w pokonaniu spraw urzędowych i uzyskaniu wszelkich pozwoleń?

 

Przez miesiące szukaliśmy lokalu, który mógłby być często odwiedzany przez przechodniów. W końcu udało się znaleźć dogodne miejsce przed przystankiem autobusowym, rzut beretem od Kaskady, w samy centrum. Lokal leży w idealnym otoczeniu z punktu widzenia handlowego. Jeśli chodzi o sprawy administracyjne, to na szczęście mamy przyjaciela, który mieszka już tu od 5 lat i który nam wiele pomógł, w szczególności jeśli chodzi o język, ale poza tym otwarcie lokalu nie jest trudniejsze niż we Francji czy Włoszech, trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość i dostosować.

 

 

 

 

hot°: Czym zamierzacie przyciągnąć do siebie szczecinian? Jaką macie receptę na pokochanie włoskich makaronów?

 

Nasza strategia biznesowa jest bardzo prosta: mamy przystępne ceny, prawdziwe włoskie receptury oraz świeże produkty. Mieszkańcy Szczecina to doceniają i dlatego odwiedzają nas ponownie! Trochę czasu zajęło, zanim wpadliśmy na koncepcję So Tasty: ręcznie robione ravioli ze świeżych produktów w czystym i eleganckim opakowaniu, wszystko to w łatwo dostępnym lokalu.

 

 

 

hot°: Wasz lokal jest dosyć mały, ale z tego co mówiłeś, waszym głównym celem jest oferta dań zamawianych na wynos. Poprosimy o szczegóły…

 

Tak, zgadza się, że lokal jest w bardzo dobrym położeniu, zarazem nie duży. Jest pełny gości przez cały dzień, dlatego też właśnie chcemy poszerzyć naszą działalność o sprzedaż na wynos oraz dostawy; w tej kwestii wprowadziliśmy specjalne ceny za dostawy do biur, a także eleganckie oraz praktyczne opakowanie, sprawdzające się podczas posiłków w biurach, przed komputerem etc. Co do dostawy ravioli « kuk i zrób to sam » cieszących się już dużym sukcesem wśród naszych klientów, ci ostatni mogą teraz zakupić ravioli wykonane ręcznie tego samego dnia, a następnie zaserwować je swoim bliskim jako posiłek – bardzo praktyczne rozwiązanie!!

 

 

 

 

hot°: Poprosimy o subiektywny wybór dań, które trzeba koniecznie spróbować będąc gościem w So Tasty?

 

Trudno dać jednoznaczną odpowiedź, ponieważ wszystko jest wyśmienite. Gdybym musiał wybrać, zdecydowałbym się na ręcznie robione ravioli z kurkami – są po prostu pyszne! Co do sosu, to wybrałbym pesto ze świeżymi ziołami oraz na końcu oczywiście tiramisu, według receptury babci Daniele, które wszyscy klienci uwielbiają.

 

 

 

So Tasty
Brama Portowa 4
tel. 507 260 150
Polub lokal na Facebooku!

 

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.
Podziel się artykułem

Podziel się artykułem

Przeczytaj także

Bro Burgers zaparkowali na stałe!
17-11-2017 Dawid Korniak
Miejsca/Wywiady/Rece...
Bro Burgers zaparkowali na stałe!
Bro Burgers to pierwszy w szczecinie food truck, który zaoferował burgery. Jednakże nadszedł czas na zmiany i kiedy pomyślicie następnym razem o Bro Burgers, to musicie p...
Ale Trzoda! czyli burgery i pulled pork!
14-11-2017 Dawid Korniak
Miejsca/Wywiady/Rece...
Ale Trzoda! czyli burgery i pulled pork!
Ale Trzoda to pierwsze tego typu miejsce na Pomorzanach, w którym można zjeść klasyczne burgery, a także kanapki z rwaną wieprzowiną (pulled pork). Lokal znajduje się prz...
Schemat w nowym sezonie!
14-11-2017 Dawid Korniak / Izabela Kamela
Miejsca/Wywiady/Rece...
Schemat w nowym sezonie!
Schemat to miejsce, w którym schematy nie obowiązują. Klub wychodzi poza ramy przewidywalności i wytartych ścieżek, w którym nie ma czasu na nudę. Tutaj każdy znajdzie co...