Śniadanie Miejskie z Reną

04.01.2019
Autor: Norbert Kowalczyk, Zdjęcia: Norbert Kowalczyk

W pierwszym w Nowym Roku wydaniu magazynu gościmy na śniadaniu u jednej z najbardziej barwnych szczecińskich postaci, czyli Reny. Rena a właściwie Renata Mulinow, to pochodząca i mieszkająca na stałe w Szczecinie Raperka, która od wielu lat uszczęśliwia muzycznie coraz większą rzeszę swoich fanów. Obecnie pracuje nad nowym albumem, do którego pierwsze single usłyszymy już niebawem.

 

Mimo natłoku zajęć Rena znalazła chwilę czasu, by nas ugościć i pokazać nam co wchodzi w skład jej śniadania. Na miejsce przybyliśmy około godziny 9:30 i już na samym wejściu przywitał nas zapach świeżo palonej kawy oraz przepiękny widok na panoramę Szczecina, którego nie dało się nie zauważyć, zerkając na ogromne okno w salonie mieszkania położonego na 15 piętrze. Więcej o tym, co jada Rena i jakie są jej najbliższe plany zawodowe, przeczytacie poniżej.

 

 

 

Co na śniadanie lubi jeść Rena?

Jajecznicę z szynką! / Białe bułeczki + kawka!

 

Przepis na jajecznicę

Podsmażamy szynkę na masełku klarowanym, wbijamy jajka bezpośrednio na patelnię, czekamy aż się trochę zetną i mieszamy delikatnie, z uczuciem :)

Zamiast soli dodaję trochę przyprawy maggi.

 

 

Zobacz także - ŚNIADANIE MIEJSKIE Z SOBOTĄ!

 

hot°: Renato, opowiedz nam co na śniadania najczęściej jada Rena?

Zazwyczaj moje śniadanie nie wygląda tak pięknie, jak to, które zaserwowałam na Wasze przybycie. Zwykle zaczynam dzień od siłowni, więc pierwszym posiłkiem jest po prostu banan i odżywka białkowa. Natomiast na śniadanie na które wpadliście, pozwalam sobie tylko w weekend.

 

    

 

hot°: Obserwując Ciebie w kuchni, z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że zabawa w kucharza sprawia ci przyjemność i fajnie się w tej roli odnajdujesz. Lubisz gotować na co dzień?

A widziałeś ten bałagan po śniadaniu? To już masz odpowiedź… A tak serio rzeczywiście lubię gotować, aczkolwiek robię to od czasu do czasu.

 

hot°: Jesteś osobą żywiołową i ekspresyjną, no i z racji tego, że jesteś czynnym muzykiem i artystką z pewnością często podróżujesz. Co lubisz jadać? … a dokładniej czy masz jakąś ulubioną kuchnię, której dania smakują ci najbardziej?

Lubię jadać przeróżne rzeczy, od krewetek po pierogi. Ale jak teraz tak sobie myślę, to chyba najbardziej odpowiada mi azjatyckie jedzenie. Nie mówię o tych tanich chińskich barach, bo to z Azją nie ma nic wspólnego, ale w naszym mieście moim zdaniem mamy 3 dobre knajpy tego typu.

 

 

hot°: Porozmawiajmy chwilę o twoich najbliższych planach zawodowych. Pracujesz nad nowym albumem z którego kilka nagrań miałem już przyjemność usłyszeć i muszę przyznać że brzmią rewelacyjnie. Opowiedz nam trochę o tym czego mogą spodziewać się twoi fani po nowych produkcjach?

Fani mogą się spodziewać - jak zwykle zresztą ;) - kozackich utworów napisanych przeze mnie prosto z serducha. Jeśli chodzi o nowe brzmienia to właśnie pracuje z nowym producentem. Jest to młoda osoba z nowymi i świeżymi pomysłami która na pewno dołoży cegiełkę do tego krążka. Prócz tego będzie trochę nowych fajnych gości.

 

hot°: Może jeszcze na koniec zdradzisz nam kogo tym razem zaprosiłaś do współpracy podczas nagrywania albumu?

Niestety jest zbyt wcześnie by zdradzać takie rzeczy. Powiem tylko, że w styczniu kręcimy klip do piosenki z Kaczym Proceder, którą miałeś okazje usłyszeć i z tego co pamiętam bardzo Ci się podobała.

 

www.facebook.com/RenaStoproRap

www.instagram.com/renastoprorap

Manager: Karolina Wierciak

karolina@wierciak.com

tel. 501 029 153

 

Śniadanie Miejskie z Reną

Śniadanie Miejskie z Reną