Felietony

Kuchnia latynoska w Szczecinie!
14-06-2017 Dawid Korniak
Felietony
Kuchnia latynoska w Szczecinie!
Zapraszam do przeczytania felietonu na temat kuchni latynoskiej (meksykańskiej oraz hiszpańskiej) – której w naszym mieście jest coraz więcej! Czy to nowy trend w Szczecinie? O tym przekonamy się już za chwilę. W poprzednich miesiącach mogliście przeczytać felietony, które dotyczyły kuchni regionalnych w Szczecinie, a także naszych lokalnych pizzerii (linki w treści). Słuchając dalej Łony i Webbera (mowa o utworze „Bez Mapy”) możemy udać się w ko...
Felieton o pizzy
12-05-2017 Dawid Korniak
Felietony
Felieton o pizzy
Po wielu pozytywnych opiniach dotyczących felietonu z poprzedniego miesiąca (gwoli przypomnienia: „Kuchnie wszystkich stron świata”) postanowiłem pójść za ciosem i zaprop...
Kuchnie wszystkich stron świata.
07-04-2017 Dawid Korniak
Felietony
Kuchnie wszystkich stron świata.
Inspiracja do niniejszego felietonu był utwór naszych szczecińskich artystów, Łony i Webbera - „Bez Mapy”. Słuchając go zapętlonego wpadłem na pomysł, aby bez mapy, space...
Roll n go Szczecin: Recenzja Hot Magazine
16-03-2017 Hot Magazine
Felietony
Roll n go Szczecin: Recenzja Hot Magazine
Ostatnio postanowiliśmy sprawdzić Roll’n go - pierwszy w Szczecinie street food oferujący gotowe rolki sushi w praktycznej i wygodnej formie „do ręki“ i „od ręki”. To jes...
Szczecińska Kuchnia Orientalna cz.2
27-01-2017 Dawid Korniak
Felietony
Szczecińska Kuchnia Orientalna cz.2
Kuchnia azjatycka przez swoje charakterystyczne smaki, a także bogactwo kolorów wciąż zdobywa nowych fanów na wszystkich kontynentach. Nie inaczej mogło być w Europie, w...
Odwiedzamy Restaurację: The Chefs - Around the world
05-01-2017 Hot Magazine
Felietony
Odwiedzamy Restaurację: The Chefs - Around th...
W przerwie pomiędzy Świętami, a Sylwestrem jako redakcja Hot Magazine postanowiliśmy sprawdzić bardzo wychwalane miejsce: The Chefs - Around the world. Musimy przyznać -...
Perseusz: Recenzja Hot Magazine
24-11-2016 Hot Magazine
Felietony
Perseusz: Recenzja Hot Magazine
Nie tak dawno dostaliśmy zaproszenie od Restauracji/Pizzerii Perseusz. Jest to nowe miejsce, które znajduje się przy ul. Rostockiej, na Warszewie. Nie omieszkaliśmy skorz...
To już trzecie warzenie piwa Stopro - współpraca z Połczynem Zdrój
19-09-2016 HotMagazine
Felietony
To już trzecie warzenie piwa Stopro - współpr...
Marka Stoprocent właśnie wypuszcza piwko, które może przypaść Wam do gustu. To już trzecie warzenie piwa Stopro - współpraca z Połczynem Zdrój. Sprawdźcie, szukacje w dob...
Cztery potrawy, które koniecznie musicie spróbować w China Town.
26-08-2016 Dawid Korniak
Felietony
Cztery potrawy, które koniecznie musicie spró...
China Town, to sieć czterech, szczecińskich, lokali serwujących świeże, zdrowe oraz zawsze starannie przygotowane dania z kuchni azjatyckiej. To co dla nas ważne, to prze...
Kuchenny Szczecin: Szczecińskie Burgery
14-07-2016 Dawid Korniak
Felietony
Kuchenny Szczecin: Szczecińskie Burgery
W ostatnich latach burgery stały się niezwykle popularne, a ilość nowo otwartych burgerowni zwiększa się praktycznie co chwilę – także w naszym mieście . W Szczecinie jes...
Z pamiętniczka młodej Barmanki: Iza (Zizi) - Bostońskie Historie
27-05-2016 HotMagazine
Felietony
Z pamiętniczka młodej Barmanki: Iza (Zizi) -...
Zapraszamy na kolejny odcinek bostońskich opowieści z cyklu: „Z pamiętniczka młodego barmana(ki)!” czyli prywatnego, szalonego i zawsze szczerszego spojrzenia na pracę w...
Bostońskie Historie: Z pamiętniczka młodego barmana -  Sebastian
28-04-2016 Piotr Żelachowski
Felietony
Bostońskie Historie: Z pamiętniczka młodego b...
Zapraszamy na kolejny odcinek bostońskich opowieści z cyklu: „Z pamiętniczka młodego barmana(ki)!” czyli prywatnego, szalonego i zawsze szczerszego spojrzenia na pracę w...
Bostońskie Historie: Z pamiętniczka młodej barmanki - Sylwia
30-03-2016 Piotr Żelachowski
Felietony
Bostońskie Historie: Z pamiętniczka młodej ba...
Zapraszamy na kolejny odcinek bostońskich opowieści z cyklu: „Z pamiętniczka młodego barmana(ki)!” czyli prywatnego, szalonego i zawsze szczerszego spojrzenia na pracę w...
Odwiedzamy restaurację: Polecamy Mąka.Bar!
05-02-2016 Piotr Żelachowski
Felietony
Odwiedzamy restaurację: Polecamy Mąka.Bar!
Mąka.bar znajduje się w samym sercu Szczecina, na Deptaku Bogusława. Lokal został otwarty w lutym zeszłego roku. Mąka.bar to połączenie kuchni włoskiej w naturalnym wydan...
Walka makaronów: Pasta Fresca vs Makarun
11-12-2015 Piotr Żelachowski / Dawid Korniak
Felietony
Walka makaronów: Pasta Fresca vs Makarun
Tym razem postanowiliśmy zrobić mała recenzję: dwóch konsumentów, dwa lokale, cztery makarony w boxach. Redakcja Hot Magazine wybrała się do dwóch nowych makaronowych mie...
Vege Szczecin: Pysznie, lekko, słodko czyli wegańskie ciasta!
09-12-2015 Gosia Rawa
Felietony
Vege Szczecin: Pysznie, lekko, słodko czyli w...
Weganizm, czyli dieta opierająca się wyłącznie na produktach pochodzenia roślinnego, często kojarzy się z nudnymi i niedoprawionymi daniami. Mówiąc o ciastach często słys...
Vege Szczecin: Roślinnie, sezonowo, pysznie!
08-12-2015 Gosia Rawa
Felietony
Vege Szczecin: Roślinnie, sezonowo, pysznie!
Witam, w kolejnym odcinku naszego cyklu „Vege Szczecin”. Choć aura daje się we znaki, to lato przyszło już bez wątpienia. Znajdziemy je na straganach i targach. Lato bowi...
Vege Szczecin: Życie, które wspiera życie, czyli słów kilka o wegebiotykach i frutogurtach.
08-12-2015 Gosia Rawa
Felietony
Vege Szczecin: Życie, które wspiera życie, cz...
W kolejnym odcinku naszego cyklu Vege Szczecin, zajmiemy się tematem probiotyków czyli bakterii zamieszkujących nasz przewód układu pokarmowego. Są odpowiedzialne za wchł...
Vege Szczecin: Kotlety z trawy
07-12-2015 Dawid Korniak
Felietony
Vege Szczecin: Kotlety z trawy
Jako weganka często jestem pytana czym zastępuje mięso. Chodzi tu zarówno o kwestie dostarczania białka jak i po prostu walory smakowe. Jeśli mowa o białku, pisałam o tym...
Kuchenny Szczecin: Naucz się gotować w Kulinarnym Atelier!
07-12-2015 Dawid Korniak
Felietony
Kuchenny Szczecin: Naucz się gotować w Kulina...
Od jakiegoś czasu szczeciński rynek gastronomiczny zaczyna się naprawdę rozkręcać. Powstają nowe lokale, sklepy z różnorodną ofertą i ciekawe inicjatywy. Hot Magazine ora...
Vege Szczecin: Przepis na dynie i jesienne chłody
04-12-2015 Dawid Korniak
Felietony
Vege Szczecin: Przepis na dynie i jesienne ch...
Za oknem co raz zimniej, a dni coraz krótsze, ale na pewno nie mogę powiedzieć, że jest szaro. I choć kolorowych liści już nie dużo, to właśnie zaczyna się sezon na dynie...