Ale Trzoda! czyli burgery i pulled pork!

14.11.2017
Autor: Dawid Korniak , Zdjęcia: Karolina Tarnawska

Ale Trzoda to pierwsze tego typu miejsce na Pomorzanach, w którym można zjeść klasyczne burgery, a także kanapki z rwaną wieprzowiną (pulled pork). Lokal znajduje się przy ul. Powstańców Wielkopolskich 73a, tuż przy przystanku Starkiewicza, w otoczeniu zielonego parku. O nowopowstałym miejscu porozmawiamy z braćmi i właścicielami Ale Trzody!

 


hot°: Otworzyliście się kilka tygodni temu, jak oceniacie Wasze początki? Było/jest trudno/łatwo?;)

 

Tak, rzeczywiście działamy zaledwie od kilkunastu dni. Otworzyliśmy „Ale Trzodę” w poniedziałek 23 października i…zaskoczyła nas frekwencja! Oczywiście na plus. Lekki stres był, ale szybko wpadliśmy w rytm, gdyż klientów mieliśmy naprawdę cały dzień i to nie mało! Grill wrzał!

 

 

 

 

 

hot°: To pierwsze tego typu miejsce na Pomorzanach. Czy zamierzacie głównie postawić na tę dzielnicę oraz jej okolice, czy chcielibyście również zachęcać do odwiedzin klientów z dalszych części miasta?

 

Pomorzany są trochę pominięte, jeśli chodzi o lokale gastronomiczne. Lokal otworzyliśmy z…miłości do jedzenia i chcemy nią zarazić okolicznych mieszkańców, studentów itd., ale nie ukrywamy, że nasze ambicje sięgają jeszcze dalej ;). Bardzo byśmy chcieli, żeby smak naszych burgerów czy pulled porka poznali również inni mieszkańcy Szczecina.

 

hot°: Przejdźmy do najsmaczniejszego pytania tego wywiadu – co znajdziemy w Waszej ofercie i dlaczego akurat takie jedzenie:)

 

„Ale Trzoda” to przede wszystkim pulled pork i burgery, obie pozycje w różnych wersjach, z różnymi dodatkami. Pork nie jest aż tak popularny w Szczecinie jak burgery i trochę zależy nam, żeby rozsmakowała się w nim jak największa liczba naszych gości.

 

Tym bardziej, że mamy na niego naprawdę świetną recepturę ;-) To długo pieczona, szarpana wieprzowina, smaczne mięso z rozmaitymi dodatkami i sosami. Być może w przyszłości poszerzymy ofertę o nowe ciekawe dania.

 

hot°: A której pozycji trzeba spróbować w szczególności?


Oczywiście pozycje „6 i 9”, czyli 6: kabaninę czyli pulled porka z frytkami, sosem serowym, jalapeno i colesławem oraz 9: kawał drania czyli burgera z rukolą, pomidorem, boczkiem, serem cheddar, cebulą i sosem BBQ. Wszystkich zachęcamy do spróbowania każdej pozycji z menu.

 

 

 

 

hot°: Czy myśleliście już nad jakimiś promocjami?


Pewnie. Promocje, konkursy… planujemy i myślimy, że w niedalekiej przyszłości już z czymś wystartujemy. Chcemy, żeby było ciekawie ;-)

 

 

 

hot°: Jak do Was trafić i w jakich godzinach jesteście otwarci?


Mieścimy się na Pomorzanach, przy ul. Powstańców Wielkopolskich 73a, na skraju parku. Nasze godziny otwarcia to godz. 11-18 od poniedziałku do piątku.

 

 

Hot  Magazine - poleca ten lokal bo mają pyszne jedzenie !


Ale Trzoda
ul. Powstańców Wielkopolskich 73a
tel. 577 650 007
Polub lokal na facebooku!