Beer Food Week - Nowy Festiwal Restauracyjny Staruje Już 11 Marca

09.03.2020 0 komentarzy
Autor: Piotr Żelachowski

 

Przed nami pierwsza edycja Beer Food Week – festiwalu dedykowanemu łączeniu smaków dań i piw.

 

Od 11 do 18 marca szefowie kuchni najlepszych restauracji w Polsce zaserwują trzydaniowe menu, które najciekawiej łączą się ze smakami piw. Festiwalowe doświadczenia dostępne będą w cenie 49 zł za osobę. Pionierskie wydarzenie beer pairingowe wspiera Grimbergen – piwo w stylu belgijskim. Każdy z dorosłych Gości otrzyma piwo Grimbergen dopasowane do wybranego menu. Rezerwacji stolików można dokonywać online już na stronie www.beerfoodweek.pl. Warto się spieszyć, bo liczba dostępnych stolików jest ograniczona. 

 

______________________________________________________________________

 

Przeczytaj także - Scylla – piękne dźwięki z dnia piekła!

______________________________________________________________________

 

Od blisko 10 lat obserwujemy zmianę podejścia do piwa - najpopularniejszego w naszym kraju trunku. Polacy coraz bardziej doceniają różnorodność jego smaków, stawiając przy tym na najwyższą jakość. Temu właśnie trendowi dedykowany jest nowy festiwal restauracyjny spod znaku jakości Restaurant Week - Beer Food Week.  W pierwszej edycji, która potrwa od 11 do 18 marca 2020, weźmie udział ponad sto najlepszych restauracji z ośmiu miast regionów: Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Krakowa, Szczecina, Trójmiasta i Silesii. 

 

W ramach festiwalu szefowie kuchni, starannie wyselekcjonowanych restauracji z całej Polski, przygotowują trzydaniowe menu stworzone zgodnie z zasadami beer pairingu, czyli sztuki komponowania piwa z posiłkiem. W wybranych restauracjach festiwalowych będą dostępne trzy rodzaje piw Grimbergen w specjalne cenie 8 zł oraz deska degustacyjna (3 rodzaje piw po 150 ml) w cenie 9 zł.

 

 

Stawiamy na piwo, ponieważ nie tylko sami je kochamy, ale również dlatego, że naszym zdaniem kwitnąca w Polsce piwna rewolucja zasługuje na zainteresowanie większego grona szefów kuchni - mówi Maciek Żakowski z Restaurant Week Polska - Chcemy pokazać, że piwo potrafi znakomicie łączyć się ze smakami dań oraz menu degustacyjnym, być smakową wyprawą w znane i nieznane. Stąd hasło naszego nowego Festiwalu: "Smaki łączą się przy stole!"

 

Organizatorem Beer Food Week jest Restaurant Week Polska, jeden z dwóch największychi najpopularniejszych festiwali restauracyjnych na świecie. Pierwszą edycję Festiwalu wsparła marka Grimbergen, dzięki której wszyscy pełnoletni, festiwalowi goście otrzymają piwo dopasowane do trzydaniowego menu oraz możliwość zakupu zestawu degustacyjnego piw Blonde, Blanche i Double Ambrée w festiwalowej cenie. 

 

 

 

 

 

Termin festiwalu: 11-18 marca 2020

Rezerwacje: www.beerfoodweek.pl

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.
Przydatne linki

Przydatne linki