Perseusz w grudniu

07.12.2023 0 komentarzy
Autor: Piotr Żelachowski, Zdjęcia: Archiwum Firmy

Perseusz jest miejscem, w którym każde danie i pizza robione jest z południowym duchem. Odwiedzamy tą pyszną pizzerię po raz kolejny, zawsze z przyjemnością! W wywiadzie odkrywamy, co nowego szykuje Perseusz na grudzień, jakie innowacyjne smaki będą wprowadzone, oraz jakie niespodzianki zaserwują swoim klientom na nadchodzące święta. 

 

 

 

hot°: Coś się dzieje ciekawego w pizzerii Perseusz w grudniu? Czy przygotowujecie jakieś specjalne menu lub wydarzenia na okres świąteczny?


Na okres jesienno-zimowy przygotowaliśmy specjalne menu inspirowane daniami alpejskimi, te zbilansowane posiłki dodadzą energii w tą wymagającą porę roku. Na grudzień mamy także przygotowane kilka promocji, warto obserwować naszego facebooka by być na bieżąco.

 

hot°: Jesteście znani z oryginalnych kompozycji pizz. Czy możecie zdradzić jakieś nowe, eksperymentalne smaki, które pojawią się w nadchodzącym miesiącu?


Testujemy dziesiątki składników by stworzyć oryginalne i pyszne kompozycje, królować będzie egzotyka ale do menu powrócą też starcze kompozycje – na specjalne życzenie naszych stałych klientów.

 

 

hot°: Czy zamierzacie wprowadzić jakieś specjalne akcje promocyjne na zimę, które zachęcą jeszcze bardziej szczecinian do odwiedzenia/ zamawiania w waszej pizzerii?


W zeszłym roku rozdaliśmy kilka tysięcy opasek odblaskowych Perseusza, dla bezpieczeństwa i wyglądu.Dla tych którzy posiadają jeszcze te odblaski przygotowaliśmy specjalną ofertę! Po więcej informacji zapraszamy na nasze social-media ;)

 

hot°: Zawsze się zastanawiałem, jakie wyzwania związane z prowadzeniem pizzerii pojawiają się podczas sezonu świątecznego, a jakie w okresie poświątecznym czy Nowego Roku?


Perseusz będzie otwarty przez cały miesiąc z wyjątkiem wigilii. W święta dostarczamy nasze produkty dla potrzebujących, oraz ludzi pracy. Pracownicy portów, marynarze na statkach, ochrona zdrowia, oraz wiele innych zawodów nie może sobie pozwolić na przerwę świąteczną. Dla nich wszystkich Perseusz będzie działać.


Kolejne wyzywania pojawią się w imprezy sylwestrowe i na nowy rok. Nie jeden z Was będzie chciał wznieść toast pizzą ;)

 

 

 

hot°: Czy współpracujecie z lokalnymi dostawcami, aby zapewnić najświeższe i najwyższej jakości składniki w waszych daniach?

 

Tak, zrównoważony rozwój jest dla nas bardzo ważny, więc używamy nie tylko oryginalnych południowych składników ale również zwracamy się do lokalnych dostawców.


hot°: Co wyróżnia waszą pizzę spośród innych pizzerii w Szczecinie? Jakie jest wasze podejście do przygotowania i prezentacji potraw?


Najważniejszy jest zawsze smak, ale wygląd i powtarzalność potraw również jest niezwykle ważne. Tylko pizza z Perseusza jest opracowana w ten sposób, że w dostawie smakuje równie dobrze jak zjedzona na miejscu, co w innym pizzeriach nie zawsze się udaje. Jest to w dużej mierze zasługa naszego niezwykłego ciasta, opracowanego w Wenecji a zaadoptowanego do naszych lokalnych warunków.

 

 

hot°: Jakie są wasze aktualnie najlepiej sprzedające się pizze? Czy planujecie wprowadzić nowe hity, które mogą podbić serca klientów?

 

Niezmiennie króluje Parma, oprócz tego nasi klienci uwielbiają klasyczne włoskie kompozycje. Oczywiście nasze oryginalne kompozycje jak Picante czy legendarny Prometeusz również przyciągają zainteresowanych nowymi smakami. Każda z Perseuszowych kompozycji sprzedaja się w setkach a nawet tysiącach sztuk miesięcznie. Gdyby tak nie było nie znalazłyby się w menu.Nowe hity pojawiają się same: To Wy decydujecie co jest popularne!


hot°: Perseusz to nie tylko pizza! Które dania kuchni włoskiej jest waszym największym hitem?


Pasta nord już od kilku lat świeci triumfy na podium, z nowych dań nasz Habsburski Sznycel podbił serca klientów. Nic dziwnego, ten zestaw jest godny cesarza.


hot°: W jaki sposób selekcjonujecie składniki na wasze dania? Czy kładziecie nacisk na lokalne produkty lub jakieś specyficzne rodzaje składników?


Wszystkie nasze składniki są intensywnie sprawdzane pod kątem jakości i naszych standardów. Jesteśmy przede wszystkim mieszkańcami Szczecina, zawsze wybieramy lokalne produkty – jeżeli ich jakość nas zadowoli.


hot°: Jakie plany macie na rok 2024? Czy planujecie wprowadzić jakieś innowacje czy zmiany w ofercie?


Planujemy dalej rozwijać się organicznie. W tym roku otworzyliśmy drugą placówkę na Gumieńcach oraz podjęliśmy współpracę z Nocną Pizzerią Gastro na Niebuszewie. Przyszły rok to kolejne wyzwania, zgłosiło się do nas jeszcze kilka pizzerii, które chcą podjąć z nami współpracę np. w kwestii dostaw ciasta.

 

 


hot°: Dwa Perseusze to już siła! Czy zatem będziecie mieli może ambicje organizować imprezy i wydarzenia tematyczne, które umożliwiają poznanie nowych smaków czy kultur kulinarnych?


PE: Robiliśmy już takie małe imprezy w przeszłości natomiast teraz chcemy skupić się na bieżącym rozwoju, dwa Perseusze to za mało na tak wielkie miasto jak Szczecin, w planach mamy coś jeszcze większego...

 

 

Perseusz Ristorante

ul. Rostocka 110A

tel. 690 517 721

 

 

www.facebook.com/perseuszristorante

www.perseusz-szczecin.pl

 

Perseusz Express

ul.Bieszczadzka 57, wejście od Okulickiego

tel.721 968 749

https://www.facebook.com/Perseusz.Express

 

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.