Restaurant Week – jesienna edycja startuje 7 października
Uwaga: Restaurant Week – jesienna edycja startuje 7 października! Pod hasłem #FromFoodiesForFoodies rusza największy festiwal kulinarny w Polsce. Przez najbliższe tygodnie w najlepszych restauracjach czekają na Was trzydaniowe menu z prezentem – przygotowane według rekomendacji Foodies, którzy wiedzą, gdzie smakuje najlepiej.
W Szczecinie rekomendacją Foodies wyróżniono min: Restaurację Bellevue (ul. 3 Maja 22). To miejsce, w którym można spróbować kuchni francuskiej w eleganckim, a zarazem przyjaznym wydaniu.
Wśród ich festiwalowych propozycji znajdziecie francuską zupę cebulową z grzanką zapieczoną serem raclette, filet z kaczki Mulard z galette z buraka, kremowym puree ziemniaczanym, konfitowanym jabłkiem i sosem porto oraz klasyczne tarte au citron z kruchego ciasta z kremem cytrynowym.
Alternatywnie można skosztować rillettes z wędzonego łososia na chrupiącej bagietce z piklami, doradę z ratatouille prowansalskim, ziemniakiem pieczonym w popiele i pistou z natki pietruszki oraz crème caramel z solą Maldon
Na zdjęciach dania z BelleVue