Miejsca/Wywiady/Recenzje
Najnowsze
Wystawa One man does not rule a nation
Czytaj więcej
Nowy gin rzemieślniczy zainspirowany jesienią w Sz...
Czytaj więcej
ER Fotografia
Czytaj więcej
Yume – japoński brunch w dzielnicy Friedrichshain
Czytaj więcej
SBO - głosuj na Wolne Spacery
Czytaj więcej
Rowerowe trasy Pomorza Zachodniego
Czytaj więcej
Flaktürm Humboldthain – wieża obronna Hitlera
Czytaj więcej
Ubrania od „Dialog”
Czytaj więcej
Restauracja Aramia Podzamcze w 2018 roku!
Czytaj więcej
Polub nasz fanpage
Patyki ręcznie robione
Dzisiaj rozmawiamy z założycielami lodziarni Patyki, nowego, fantastycznego miejsca w sercu Szczecina, które oferuje lody na patyku wg. domowych receptur. Ich przygoda z lodami zaczęła się od miłości do podróży i smaku owoców z dzieciństwa. Jak mówią o sobie: "Patyki to nasze marzenie, to przemyciliśmy w sesji zdjęciowej dla „Patyków”. Zdjęcia nawiązują do naszej filozofii...
W kolejce do Mustafy
W kolejce do Mustafy! Kebab to jedna z dwóch najpopularniejszych w ujęciu statystycznym potraw street foodowych w Niemczech, podążający łeb w łeb z wymyślonym w 1949 roku w Be...
W kolejce do Mustafy
W kolejce do Mustafy! Kebab to jedna z dwóch najpopularniejszych w ujęciu statystycznym potraw street foodowych w Niemczech, podążający łeb w łeb z wymyślonym w 1949 roku w Be...
Pizzeria Stettin
Pizzeria Stettin to pizzeria na dowóz w Szczecinie. W naszej rozmowie z założycielami odkrywamy, skąd wziął się ich unikatowy koncept pizzy łączącej tradycje kulinarną Włoch,...
Pizza od Perseusza najlepsza na wiosnę!
W coraz bardziej różnorodnej kulinarnie panoramie Szczecina, Perseusz Ristorante wyróżnia się jako miejsce, które z pasją podchodzi do sztuki tworzenia pizzy. Restauracja, któ...
Same Sushi
W sercu Szczecina powstało wyjątkowe miejsce - Same Sushi, które z pasją i zaangażowaniem przenosi swoich gości w autentyczny świat japońskiej kulinariów. Same Sushi, restaura...
Pizza&Kebab Factory
W magicznym świecie kulinarnych połączeń narodziła się Pizza&Kebab Factory - miejsce, gdzie historia Pizzerii Desperados splata się z aromatem pysznego kebabu od Mr.Ke...
Kocia kawiarnia
Kocia kawiarnia jest już otwarta od ponad tygodnia - nie mogło nas tam zabraknąć! Koci Zakątek to przytulne miejsce dające tymczasowy dom 8 kotkom, które docelowo wśród gości...
Perseusz w grudniu
Perseusz jest miejscem, w którym każde danie i pizza robione jest z południowym duchem. Odwiedzamy tą pyszną pizzerię po raz kolejny, zawsze z przyjemnością! W wywiadzie odkry...
Choco Kebab – inna odmiana słynnej tureckiej potrawy
Choco Kebab – inna odmiana słynnej tureckiej potrawy . Historia dania, znanego wszystkim pod nazwą kebab, sięga czasów starożytnych. Jego współczesną wersję stworzył prawdopod...
Café 22
Café 22 powstało dokładnie 22 lata temu, w wyniku dosyć na owe czasy ryzykownego pomysłu założycieli, którzy pragnęli przynieść do Polski nowe doświadczenia kulinarne. Początk...
Perseusz Gumieńce
Odwiedzamy Perseusz Gumieńce, drugą lokalizację popularnej szczecińskiej pizzerii, która często gości na łamach Hota. Lubimy się! Perseusz Gumieńce funkcjonuje jako nowy konce...
Odwiedzamy WIETBOX Szczecin
Zapraszamy Was na podróż do świata smaków wietnamskiej kuchni, którą dziś przedstawi nam założyciel i szef kuchni nowo otwartej restauracji Wiet Box - Vanxuan Pham. Poznamy hi...
Pralnia Klub Studencki Wrócił!
Dzisiaj zabieramy Was w podróż do Pralni, czyli jednego z najbardziej popularnych klubów studenckich w Szczecinie. Po kilku latach przerwy, klub powrócił na scenę i jak dotąd,...
Słodki Kot - Pracownia Słodkości
Zapraszamy do przeczytania kolejnej, inspirującej, firmowej historii! Przedstawiamy Wam firmę "Słodki Kot" - z pasją do tworzenia niesamowitych wypieków i słodkości....
15 pytań do Perseusza
Pizzeria Perseusz to jedna z najlepszych pizzerii w mieście, znana z doskonałej jakości składników i oryginalnych smaków. Właściciel tej pizzerii, pan Aleksander Wilusz jest z...
Razem Place For Us
Odwiedzamy nowo otwarte bistro „Razem Place For Us” Mówią o sobie: „Kochamy gotować i karmić ludzi. Nasze smaki są wyjątkowe, a większość naszych potraw powstaje naprawdę od p...
4 pizze z Perseusza
Ostatnio mieliśmy okazję uczestniczyć w degustacji czterech rodzajów pizzy w szczecińskiej pizzerii Perseusz Ristorante. Były to dwie popularne pizze (broccoli i espania) oraz...
Restaurant Week - Kolor ma znaczenie
Te kolory wpływają na apetyt. Sprawdź, kiedy zjesz więcej! Biały pobudza głód, różowy wzmaga wrażenie słodkości, a niebieski sprawia, że jedzenie smakuje nam gorzej. Czy wiedz...
Perseusz Nowości
Perseusz jest miejscem, w którym każde danie i pizza robione jest z południowym duchem. Perseusz nie tylko zaspokoi Wasz głód fizyczny ale też, sprawi, że poczujecie się jak n...
Restaurant Week trwa do 13 listopada
Festiwal Restaurant Week to fantastyczna okazja do odwiedzenia szczecińskich restauracji, i spróbowania tamtejszych specjałów w świetnej cenie. Do 13 listopada każdy z nas ma...