Bistro & Pub Bosun

19.07.2017 0 komentarzy
Autor: Dawid Korniak, Zdjęcia: Archiwum lokalu

Czy coś mówi Wam ta nazwa? Na pewno kojarzycie! Jednakże musicie przyzwyczaić się do obecności nowego miejsca na szczecińskiej mapie gastronomicznej. Od końca czerwca możecie odwiedzać Bistro & Pub Bosun – całkowicie odmieniony, rodzinny lokal, który zlokalizowany jest przy Alei Fontann. W tym miejscu czeka na Was znakomita kuchnia opracowana przez szefa kuchni – Krzysztofa Marciniaka, a także niepowtarzalne drinki. O pomyśle na biznes, proponowanym menu porozmawiamy z właścicielkami lokalu.

 

 

hot°: Zacznijmy od podstaw, czyli opowiedzcie nam jak to się stało, że postanowiłyście wejść w gastronomię.


Nasza przygoda z gastronomią zaczęła się 3 lata temu. Prowadziliśmy mały lokal „Obiady domowe jak u mamy”. Bistro szybko osiągnęło popularność. Co ciekawe - jeden z Gości zgłosił nas do plebiscytu – Smaki Pomorza. Funkcjonując na rynku zaledwie przez kilka miesięcy zajęliśmy III miejsce. Teraz przyszedł czas, że postanowiliśmy podzielić się naszą pasją z szerszym gronem odbiorców. Aleja Fontann jest właśnie takim naszym wymarzonym miejscem do stworzenia rodzinnej, przytulnej knajpy.

 

 


hot°: Lokal Bosun można było kojarzyć z nieco innym klimatem. Czy zamierzacie od niego odejść i stworzyć coś zupełnie innego?


Bosun był znany z piwa lanego z kija… jednak my wychodzimy z nową odsłoną – zapraszamy Was serdecznie do Bistro & Pub Bosun:). Słysząc „Bosun” chcemy, aby nosi Goście mieli na myśli pyszną sałatkę Cezar albo Risotto z brokułami, kurczakiem i prażonymi pestkami migdałów… a dopiero w drugiej kolejności piwo. Nadal będziemy kontynuować emisję wydarzeń sportowych oraz rozgrywki Darta Amerykańskiego. Chcemy stworzyć klimatyczne miejsce z atrakcyjnym menu i szeroką gamą alkoholi.

 

Uwaga: przyjdź do lokalu z lipcowym wydaniem Hota i otrzymaj 15% na całe zamówienie!

 


hot°: Zgłodniałem, więc proszę przejdźmy szybko do Waszego menu. Co w nim znajdziemy?


Na przystawkę proponujemy marynowane krewetki tygrysie oraz włoską bruschettę – klasyczną lub z serem kozim i karmelizowaną gruszką. Do piwka polecamy hot-dogi ze swojską kiełbasą (w Szczecinie drugich takich nie znajdziesz!). Tak naprawdę, to każdy znajdzie coś dla siebie - od różnorodnych panini z grilla, przez świeże makarony, lekkie sałatki, po przepyszne risotto. Ponadto codziennie serwujemy inną zupę krem - naszym hitem jest krem z zielonego groszku z miętą i oliwą cytrynową. Serwujemy również świeżo mieloną kawę i domowe ciasta.

 

 

 

hot°: Czym chcecie wyróżniać się na tle innych miejsc?


Nasze menu przygotował doświadczony szef kuchni Krzysztof Marciniak, który szkolił się m.in. w instytucie Le cordon blue w Londynie i jako jedyny Polak gotował dla piłkarzy… Manchesteru United.


Wysoka jakość naszych potraw to aspekt, któremu poświęcamy główną uwagę. Naszym priorytetem jest również współpraca z lokalnymi dostawcami. Ponadto lokal urządzony jest w marynistycznym klimacie, królują barwy Szczecina – czerwień i granat. Dostosowujemy się do klienta, jego potrzeb oraz sugestii. Cały czas się rozwijamy, a z nami nasz oferta.

 

 

Bistro & Pub Bosun
Aleja Jana Pawła II, drugi pawilon (od Placu Grunwaldzkiego)
tel. 539 242 210
Polub lokal na Facebooku!

 

 

Bistro & Pub Bosun

Bistro & Pub Bosun

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.