Pizza od Perseusza najlepsza na wiosnę!

07.03.2024 0 komentarzy
Autor: Piotr Żelachowski, Zdjęcia: Archiwum Firmy

W coraz bardziej różnorodnej kulinarnie panoramie Szczecina, Perseusz Ristorante wyróżnia się jako miejsce, które z pasją podchodzi do sztuki tworzenia pizzy. Restauracja, która zbudowała swoją reputację na autentyczności włoskich smaków i niezmiennie wysokiej jakości składników, jest miejscem, gdzie każdy miłośnik włoskiej kuchni znajdzie coś dla siebie!

 

hot°: Minęło kilka miesięcy od naszego ostatniego wywiadu. I co dalej kochasz kuchnię włoską?


Dania włoskie (a szerzej śródziemnomorskie) są moimi faworytami. Pizzę od dziesięciu lat (w tym prawie osiem lat w Perseuszu) jem niemal codziennie!

 


hot°: Jakie są Wasze najpopularniejsze dania na ten moment i co, według Ciebie, przyciąga klientów do tych wyborów?


W twej chwili królują nasze autorskie potrawy. Bezapelacyjnym hitem jest nasz „Sznycel Habsburski”, nowoczesna reinterpretacja klasycznego dania z puree, pieczonym burakiem, rukolą. Jest to dosłownie cesarskie danie, którym zajadali się władcy Austro-Węgier w swojej letniej rezydencji w Trieście. To właśnie takie bogactwo smaków przyciąga naszych gości.


hot°: W jaki sposób dbacie o autentyczność i jakość składników używanych w Waszych daniach?


Świeże warzywa i owoce pozyskujemy od lokalnych producentów. Jeżeli chodzi o oryginalne produkty, korzystamy z naszych zaufanych dostawców sprowadzających towary bezpośrednio od producentów z Włoch, Hiszpanii oraz Grecji.

 


hot°: Czy możesz podzielić się sekretem przygotowania idealnej pizzy? Choć trochę…


Czy pizza musi być idealna? Niekoniecznie! Ważne żeby dążyć do ideału, choć dla każdego oznacza on coś innego. W tradycyjnej pizzy klasycznej Perseusz jest mistrzem, bo sekretem jest... spróbujcie naszej pizzy sami, będziecie wiedzieć :)


hot°: Tradycyjne i ważne pytanie. W jaki sposób klient może złożyć zamówienie i czy oferujecie usługi dostawy lub odbioru osobistego?


Na Warszewskich wzgórzach przy ulicy Rostockiej 110A (na rogu ulicy Perseusza) mamy restaurację, w której można przyjść i posiedzieć, a gdy pogoda się poprawi, wystawimy ogródek. Można zamówić na wynos, również telefonicznie, lub z naszej strony internetowej gdzie mamy nowoczesną i łatwą w obsłudze zamawiarkę.

 

Mieszkańców Gumieniec i okolicznych miejscowości zapraszamy do naszej placówki „Perseusz Express” na Bieszczadzkiej 57 (od Okulickiego), skąd obsługujemy całą południową część Szczecina.

 


hot°: Czy planujecie rozszerzenie menu o nowe smaki pizzy w najbliższej przyszłości?


W przygotowaniu jest już letnie menu, takich egzotyków, które mamy w planie nie widziano nie tylko w Szczecinie ale też w całej Polsce!


hot°: Czy są w planach jakieś całkowicie nowe dania poza pizzą, które mogą wzbogacić Waszą ofertę?


Nie wykluczamy takiej możliwości. Obserwujemy nowe trendy, ale w przypadku dań zawsze czekamy „na to coś” chcemy by dania zachwycały naszych klientów – więc sami również musimy być nimi zachwyceni!

 


hot°: Jakie inspiracje kulinarne kierują wyborem nowych smaków i dań, które zamierzacie wprowadzić?


Od naszego czasu ostatniego wywiadu odbyłem kilka podróży, w których odkrywałem inne rodzaje kuchni. Kuchnia karaibska, koreańska, indyjska, tajska, wietnamska - wszystko to jest bardzo ciekawe i smaczne, można tego spróbować ale europejski żołądek jest jednak bardziej przyzwyczajony do „lokalnej” kuchni. Spróbujemy przenieść nowe egzotyczne trendy na lokalny rynek tak by można było się nimi zachwycać codziennie.

 

hot°: Jak widzisz przyszłość Perseusz w ciągle jeszcze zaczynającym się roku? Czy są jakieś plany dotyczące pizzo - ekspansji lub nowych projektów?


Podjęliśmy niedawno współpracę z jedną z najbardziej znanych nocnych pizzerii - oryginalna „Gastro Pizza”, dostarczamy im nasze unikatowe ciasto oraz zamierzamy wprowadzić tam kilka naszych autorskich kompozycji. Dzięki temu pizza „Perseusz” będzie dostępna również do późnych godzin nocnych!


hot°: Jakie trendy kulinarne lub technologiczne uważacie za najbardziej obiecujące dla branży gastronomicznej w 2024 roku i czy planujecie je wykorzystać w swojej ofercie?

 

Już od pewnego czasu zauważyliśmy odwrót od trendu pizz tzw. „Neapolitańskich”. Rynek się przesycił, a klienci zaczęli mocniej stawiać na jakość produktu – Perseusz spełnia to zadanie dostarczając najlepsze w mieście klasyczne pizze. Widzimy także zauważalny wzrost zainteresowania kuchnią międzynarodową, nie tylko europejską. Jesteśmy gotowi dostarczać takie dania, na równie światowym poziomie.

 

 

Restauracja Perseusz

ul. Rostocka 110A

https://www.facebook.com/PerseuszRistorante

tel. 690 517 721


Perseusz Express Gumieńce.

ul. Bieszczadzka 57

https://www.facebook.com/Perseusz.Express

tel. 721 968 749


Nocna Gastro Pizza

https://www.facebook.com/GastroPizzaSzczecin

tel. 512 539 393

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.