Razem Place For Us

02.02.2023 0 komentarzy
Autor: Piotr Żelachowski, Zdjęcia: Archiwum Firmy

Odwiedzamy nowo otwarte bistro „Razem Place For Us” Mówią o sobie: „Kochamy gotować i karmić ludzi. Nasze smaki są wyjątkowe, a większość naszych potraw powstaje naprawdę od podstaw w naszej kuchni: makaron, pesto, pasty, marynaty, syropy, ciasta są pieczone na miejscu, nawet napary to nasze autorskie mieszanki. Cieszą nas wszystkie nowe osoby, które odwiedzają nasze Bistro. Jednak największą nagrodą są nasi stali klienci. Mamy otwartą kuchnię i serca. Największa radość to właśnie bycie Razem” Zapraszamy do przeczytania naszego wywiadu z Urszulą Bielawską współzałożycielką Razem.

 

Wnętrze Lokalu

 
hot°: No to zacznijmy od początku… Jesteście względnie nowym punktem gastronomicznym w Szczecinie – jakie macie dotychczasowe wrażenia od otwarcia i plany na rozwój swojego miejsca?

 

Oficjalne otwarcie odbyło się w czerwcu i od tego czasu sukcesywnie odwiedza nas coraz więcej gości. Czekamy na wiosnę, aby móc wystartować z naszym cudownym ogródkiem zewnętrznym. Przede wszystkim zależy nam na promocji naszego miejsca. Wierzymy, że nasza kuchnia jest naszą najlepszą reklamą i smaki same się obronią.

 

Wnętrze Lokalu

 

hot°: W pierwszym pytaniu napisałem o Was „punkt gastronomiczny”. Trochę ogólnie, ale z drugiej strony macie wszystko: śniadania, kawę i ciasta, pyszne obiady. Jak byście sami się określili?

 

Używamy najczęściej słowa bistro i to chyba jest najtrafniejsze. Jesteśmy czynne w tygodniu od 9:00 do 18:00, oraz w soboty od 10:00 do 16:00. Jesteśmy miejscem, do którego można przyjść w ciągu dnia zarówno coś zjeść, jak i na kawę i przepyszne ciasto.

 

Lunch Ramen Lunch Zupa

 

hot°: Przejdźmy do karty menu! Jakie pyszności u Was zjemy? Czy oferta jest stała, czy może zmienia się zależnie od dnia/sezonu?

 

Mamy stałe menu, w który nasi goście znajdą oryginalne śniadania, przystawki, sałatki oraz dania główne z wyraźnym twistem azjatyckim. Dodatkowo codziennie mamy inną propozycję lunchową: mix kuchni polskiej i azjatyckiej.

 

hot°: Które pozycje z oferty to niekwestionowane bestsellery? Lub które się tak zapowiadają?

 

Zdecydowanie zielone bułeczki bao w wersji mięsnej i wege, Bibimbab czyli koreański bowl pełen pyszności oraz zupa pho. Lunche to zaskoczenie dla naszych gości każdego dnia. Mamy dwóch stałych klientów, którzy przychodzą codziennie i mówią, że zawsze jest „igła”. Nie mogę nie wspomnieć o naszym serniku pistacjowym, który zdecydowanie podbił już nie jedno serce.

 

Przygotowanie potraw Przygotowanie potraw

 

hot°: Macie mnóstwo pomysłów. Czy planujecie więc może jakieś ciekawe wydarzenia gastronomiczne?

 

Przed nami kolacja walentynkowa z bardzo ciekawymi propozycjami dań oraz szykujemy się do Restaurant Week. To pierwsze takie nasze doświadczenia i jesteśmy bardzo podekscytowane.

 

hot°: Obok lokalu widać początki ogródka, początki bo w końcu mamy zimę. Ale wkrótce nadejdzie wiosna, kiedy planujecie otworzyć ogródek?

 

Ciężko to przewidzieć, bo wszystko zależy od aury. Mamy jednak na niego plan i na pewno nikt nie przejdzie obojętny. Chcemy, żeby był przyjemnym zakątkiem do odpoczynku, oazą w centrum miasta. Pierwsze ciepłe dni i zawieszamy hamaki.

 

  Właścicielki Lokalu

 

hot°: Widziałem u Was ostatnio Gości w towarzystwie swoich czteronożnych pupili. Czy można do Was wpaść z psem, kotem czy … fretką?

 

Absolutnie! Kochamy wszystkie zwierzątka, każda z nas ma jakiegoś pupila. Dla czworonożnych przyjaciół mamy miskę z wodą i przysmaki. Prosimy się nie krępować.

 

Śniadanie Tosty Francuskie

 

hot°: A jakie macie plany na 2023? Jakieś nowe smaki? Czy inne ciekawe pomysły?

 

Planujemy kilka imprez tematycznych oraz możliwość zamawiania naszych dań na trzech platformach. Zwiększamy też asortyment naszych produktów, które goście będą mogli zabrać ze sobą do domu: przetwory w słoikach, nasze napary czy pieczywo raw food.

 

hot°: I podchwytliwe pytanie na koniec… dlaczego warto Was odwiedzić?

 

Kochamy gotować i karmić ludzi. Nasze smaki są wyjątkowe, a większość naszych potraw powstaje naprawdę od podstaw w naszej kuchni: makaron, pesto, pasty, marynaty, syropy, ciasta są pieczone na miejscu, nawet napary to nasze autorskie mieszanki. Uwielbiamy rozmowy z naszymi gośćmi. Cieszą nas wszystkie nowe osoby, które odwiedzają nasze Bistro. Jednak największą nagrodą są nasi stali klienci. Mamy otwartą kuchnię i serca. Największa radość to właśnie bycie Razem.

 

 

 

 

RAZEM Place for us
ul. Jerzego Janosika 17, 71-424 Szczecin, Poland,
tel. 887 669 959


[email protected]

https://www.facebook.com/razemplaceforus
https://www.instagram.com/razemplaceforus

 

 

Razem Place For Us

Razem Place For Us

 

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.