Śniadanie Miejskie z Kierem

08.01.2016 0 komentarzy
Autor: Maciej Kiersznicki, Zdjęcia: Maciej Kiersznicki

W Hot Magazine mamy nowy cykl. Prócz gotowania redakcyjnego, postanowiliśmy wprowadzić Śniadania Miejskie. Zobaczycie ulubiony pierwszy posiłek (ponoć najważniejszy w całym dniu), prezentowany przez osoby, które są mniej lub bardziej znane w naszych lokalnych, szczecińskich kręgach. Wczytajcie się dobrze, przypatrzcie się jeszcze uważniej, gdyż może właśnie to jest pomysł na Wasze jutrzejsze śniadanie. Na pierwszy ogień idzie wokalista Kieru. Zobaczcie co postanowił przygotować.

 

 

Kim jest Kieru? Oto krótka biografia

 

Kieru jest wokalistą, multiinstrumentalistą, kompozytorem oraz producentem i założycielem Rapido Studio. Na swoim koncie ma nagrane płyty z „Road Trips Over”, „Anti Dread”, „Włochaty” czy „The Analogs”.


Był w trasach koncertowych na terenie większości krajów europejskich. Mogliście go zobaczyć w 4Fun Tv, Viva Polska oraz usłyszeć w polskich rozgłośniach radiowych. Nagrywał z : Sobota , Tede , Wini , VNM , Rena , Tomb , Bonson , Matheo , Borixon , A.D.H.D , RDi , Sage , Hemp Gru , Popek , Tomb , Smalec Gaga.

 

W maju 2015 ukazał się jego pierwszy solowy album ,,Komercja czy Underground”. Już wkrótce ukaże się mixtape o tytule Swag Punk. „Swagpunk" to kompozycja 12 utworów, które powstały pod wpływem uniesienia. Album powstał kilka miesięcy temu, lecz Kieru postanowił zaprosić do projektu kilku raperów i rzucić im wyzwanie, aby rapowali do punkrocka. Dograli się między innymi Mops (Smagalaz), Tomb (SB Maffija, Stoprocent), Wini (Stoprocent), Rena(Stoprocent) oraz Wu (Stoprocent). „Swagpunk" to połączenie chamstwa i kultury w brudnym, spontanicznym projekcie.

 

 


Kieru zaprezentował nam smaczne śniadanie, przyrządzone na słodko. Taka propozycja z pewnością przypadłaby do gustu każdemu, kto lubi naleśniki. Tymczasem my już zastanawiamy się nad kolejną osobą, która specjalnie dla Was przyrządzi propozycję śniadaniową.


Po krótkim wstępie zobaczmy, co należy zakupić, aby zrobić naleśniki z twarogiem i rodzynkami.

 

 

Składniki

 

Ciasto :
- jedna szklanka mąki (150 g)
- dwa jajka
- 250 ml mleka
- szczypta soli

 


Nadzienie :


- twaróg w kostce
- rodzynki
- 1 łyżka śmietany
- cynamon
- 3 łyżki cukru
Inne niezbędne rzeczy
- olej do smażenia
- śmietana 12 %

 

 

Sposób przygotowania :

1.Do miski wbić dwa jajka. Z jednego jajka odlać żółtko do drugiej miseczki.


2.Dodajemy mleko, mąkę i mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji.

 

 


3.Rozgrzewamy olej na patelni, wlewamy to, co uzyskaliśmy i smażymy naleśniki.


4.Następnie do miski z żółtkiem dodajemy twaróg , rodzynki , cukier, cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą .

 


5.Naleśniki zdejmujemy z patelni, przekładamy na talerz.


6.Smarujemy twarogiem naleśniki i zwijamy w trójkąt. Następnie smażymy jeszcze chwilkę na patelni.


7 .Usmażone naleśniki smarujemy śmietaną i posypujemy cukrem , cynamonem oraz rodzynkami.

 

Zapisz

Śniadanie Miejskie vol. 1 - Kieru

Śniadanie Miejskie vol. 1 - Kieru

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.