Kuchenny Szczecin: Kebab 4 You

19.01.2016 0 komentarzy
Autor: Dawid Korniak, Zdjęcia: Archiwum Kebab 4 You

W naszym portalowym cyklu staramy się przybliżać Wam nowe miejsca (czasami również te starsze) - które powstały w Szczecinie. Tym razem rozmawiamy z Panią Moniką Tarsą, która jest odpowiedzialna za działalność Kebab 4 You.

 

 

1/ hot°: Dlaczego akurat Kebab? Czym wyróżniacie się na tle istniejących już punktów?


Monika Tarsa: Nasz punkt przejęliśmy w biegu i znienacka, kiedy poprzedni właściciel sobie nie poradził i z dnia na dzień zrezygnował. Decyzja zapadła szybko. Wcześniej - jeszcze u innego właściciela - pracowałam w tym punkcie kebab, pod nazwą Maleks Grillhouse No 6. Poznałam wtedy tajniki przygotowywania dobrych sosów, nauczyłam się rozróżniać jakość mięsa, przy okazji nawiązałam kontakty w Niemczech, również trochę pracując w niemieckich restauracjach z kebabem. Tam kebaby są na każdym rogu, co 50 metrów, w Polsce jednak jest trochę inaczej. Nas wyróżnia mięso, które dostarcza nam Donya Doner Kebab, fabryka umiejscowiona w Zdunach.

 

Jednakże założona przez Turków i opierająca się na tureckich recepturach, a także własnoręcznie robione sosy na bazie jogurtu, majonezu i keczupu. Żadnych gotowców. Również surówki codziennie są przez nas świeżo przygotowywane. Co ciekawe - mięso jest produkowane z zachowaniem zasad halalu, czyli nadaje się do spożycia przez muzułmanów.

 

 

2/ hot°: Pocztą pantoflową wiemy, że Only Kebab wszedł dość przebojowo na szczeciński rynek. Jak ogólnie oceniacie szczecińską konkurencję?


Only Kebab wszedł na rynek przebojowo, jednakże nie traktujemy ich jako konkurencji, nie aspirujemy do rangi masówek, chcemy mieć przytulny punkt, do którego zajdą klienci szukający wysokiej jakości mięsa i dobrych sosów - bo to jest najważniejsze w daniach z kebabem.


Jeśli chodzi o szczeciński rynek, konkurencja jest duża ale w większości, to mięsa wieprzowy, typowe mielonki i niestety gotowe sosy z wiaderka

 


3/ hot°: Na jakie mięso stawiacie?


Sprzedajemy mięso drobiowe oraz mieszankę cielęco-wołową (wysokiej jakości).

 


4/ hot°: Jakie przewidujecie promocje?


W najbliższym czasie zamierzamy wdrożyć dwie promocje: pierwsza, to ulotki z promocyjną ceną oraz karty lojalnościowe typu 10 kebab gratis, a druga no cóż, ze względu na to, że jestem też kierowcą taksówki w korporacji Taxi 4 You, przygotowujemy promocyjne ceny dla kierowców firmy, a także dla pasażerów jeśli przyjdą do nas z paragonem z taksówki.

 

 

Wywiad z Kebab 4 You na naszym portalu! #hotmagazine #food #foodporn #kebab #kebab4you #sauce #delicious #pornozarcie #hotmagazine #szczecin #nowylokal #l4l #like

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Hot Magazine (@hot_magazine_szczecin)

Zapisz

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.