Odwiedzamy Restaurację: Cztery Pory Roku

22.07.2016 0 komentarzy
Autor: Dawid Korniak, Zdjęcia: Archiwum Miejsca

W lipcu odwiedziliśmy nowe, bardzo ciekawe miejsce na gastronomicznej mapie Szczecina. Wnętrze Czterech Pór Roku wygląda bardzo ładnie. Panuje tutaj miła atmosfera, a właściciele każdego klienta witają z wielką gościnnością. Menu jest interesujące (będzie zmienne - zgodnie z nazwą lokalu), a miejsce z pewnością powinno zainteresować Szczecinian. Zapraszamy do wywiadu, którego udzielił nam Pan Grzegorz Dąbrowski. 

 

 

hot°: jesteście nowym, świeżym lokalem. Jak oceniacie wasze początki?


Mogę powiedzieć, że na rynku jesteśmy dopiero kilka dni, a sporo ludzi odwiedziło nas już parę razy. Jaki był pierwszy dzień? Ku naszemu zdziwieniu, tuż po wyschnięciu podłogi, przed otwartymi drzwiami zobaczyliśmy niepewnie wchodzących pierwszych gości. Początek mamy bardzo udany. Cieszymy się, że ludzie z uśmiechem na twarzy wychodząc mówią do nas „do zobaczenia”. Daje to nam dużą wiarę i optymizm na przyszłość.

 

 

hot°: W naszym mieście co chwilę otwiera się lokal, a inny zamyka. Jaka jest Wasza recepta na przetrwanie na szczecińskim rynku? Czym chcecie przyciągnąć gości?


Nie chcemy biegać za ogółem, stąd też nazwa naszego lokalu. Chcemy wyróżniać się w tłumie sezonowym gotowaniem, adekwatnym do poszczególnych pór roku. Karta jest stała, jednakże głównie chcemy bazować na daniach spoza karty. Przykładowo, teraz mamy sezon na fasolkę szparagową. Ponadto chcemy podawać sezonowe owoce i warzywa, a także chłodnik. Na przykład zimą chcemy podawać gościom herbatę z cynamonem, czy przetwory zrobione wcześniej w lokalu.

 

Jeśli chodzi o ryby, to będziemy dostosowywać się do poszczególnych okresów ich połowów, tak aby ryba zawsze była świeża. Wierzymy bardzo mocno w to, co robimy. Mamy nadzieję, że zdobędzie to uznanie wśród gości szczecińskiego rynku.

 


hot°: Jak oceniacie lokalną konkurencję?


Każda zdrowa konkurencja jest ogromną motywacją do prowadzenia działalności. Podobnie też jest w gastronomii. Fajnie jest konkurować z lokalami, które mają już ugruntowaną pozycję na rynku, ponieważ to motywuje do dalszego rozwijania się.

 


hot°: Co charakteryzuje wasz lokal?


Przede wszystkim sezonowe gotowanie, o którym już wspominałem. Pomimo dość ekskluzywnego wystroju, chcemy aby nasz lokal uchodził za miły, przyjazny i przede wszystkim niedrogi. Każdego gościa pragniemy traktować tak samo. Chcielibyśmy, aby ludzie czuli się u nas jak w domu. Gdybyśmy mogli, to dawalibyśmy im również kapcie i gazetę ; )

 

 


hot°: Co znajdziemy w waszym menu?


Będziemy robić wszystko co w naszej mocy, abyśmy byli dość oryginalni. Nie chcemy być kolejnym lokalem z grillowanym „upośledzonym” łososiem i filetem z kurczaka w sosie koperkowym. Jedzeniem chcemy pokazać coś nowego, świeżego. Mamy dość szeroki wachlarz, jeśli chodzi o alkohol. Z bagażem doświadczeń i wiedzą barmańską chcielibyśmy mile zaskakiwać gości koktajlami. Starannie dobraliśmy też swoją mieszankę ziaren kawy. Całe menu znajdziecie na naszym Facebooku.

 


hot°: Czy chcielibyście dodać coś na koniec?


Tak, zdecydowanie. Ze względu na dość spory metraż lokalu bez problemu możemy zorganizować trzy imprezy okolicznościowe równolegle, zarazem nie zamykając lokalu dla gości z zewnątrz. Serdecznie zapraszamy! : )

 

 

 

Cztery Pory Roku
ul. Staromłyńska 5
tel. 504 936 255
Cztery Pory Roku na Instagramie

Cztery Pory Roku na Facebooku

 

 

Prawda, że przytulnie ? ZAPRASZAMY ☕️ #szczecin #gastronomia

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika #4PoryRoku (@4pory)

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.