Listopadowe nowości

04.12.2015
Autor: Dawid Korniak

Wow, w listopadzie prawdziwy boom lokalowy!. Otworzyło się albo przymierza do otworzenia ponad 9 lokali!. W tym kilka konkretnych nowości: w końcu zjemy pierwsze w Szczecinie bajgle z nadzieniem, hamburgery w końcu przekroczyły Odrę i dotarły na prawy brzeg a niedługo potańczymy w dwóch, nowych klubach sprofilowanych pod konkretny styl: latynoski oraz serwujący czarne brzmienia. Ogólnie przed Wami idealna okazja, żeby się najeść przed grudniowymi świętami – to taki mały żarcik oczywiście. Na koniec przypominam, że co piątek na naszym portalu przedstawiamy kolejne miejsca nie ujęte w tym zestawieniu, na pewno coś nowego się pojawi.

 

 

Cubar
Latynoski klub w samym centrum Szczecina. Cubar to wypełnione wyjątkowym klimatem miejsce, którego w naszym mieście brakowało. Otwarcie tego lokalu planowane jest na początek listopada. Czekamy z niecierpliwością! Szykujcie się na gorącą zabawę w rytmach rodem z Kuby.
ul. Niepodległości 18/22
www.facebook.com/cubarclub

www.cubar.pl

 

 

 

Unagi Sushi
Dobrego sushi nigdy nie za wiele!. Podobno załoga szkoli się pod okiem Sushi Mastera Piotra Cieślaka, wyróżnionego w konkursie „Global Sushi Challenge” organizowanym przez World Sushi Skills Institute z Japonii oraz Norwegian Seafood Council. Otwarcie w listopadzie.
ul. Nowy Rynek 2
tel.504 631 633
www.facebook.com/unagisushibar

www.unagisushi.pl

 

 

 

Ice Berg
Ice Berg to miejsce, w którym możesz zjeść lody, gofry, naleśniki albo wybrać jedno ( a może więcej?) z kilku serwowanych ciast. Z napoi: oczywiście kawa i herbata oraz spory wybór koktajli na bazie mlecznej albo owocowej. Warto zauważyć, że lody produkowane na samych naturalnych składnikach.
ul. Śląska 12
tel.609 853 593
www.iceberg.szczecin.pl

www.ice-berg.pl

 

 


Only Kebab
Jeden z najbardziej popularnych lokali serwujących kebaby otworzył swoją drugą filię, zlokalizowaną w CH Fala. W ofercie między innymi: kebab w bułkach i plackach rollo, zestawy oraz dania dla wegetarian. Kilka szczegółów godnych podkreślenia: placki do rollo robione na miejscu i grillowane warzywa dodawane do mięsa.
CH Fala
al. Wyzwolenia 44a
www.facebook.com/OnlyKebab

 

 


Krowa i Kogut
Z racji lokalizacji - lokal adresowy jest mocno do studentów. W ofercie lokalu poza prawdziwymi burgerami ze 100%, świeżo mieloną, grillowaną wołowiną, znajdziecie także: delikatnie przyprawionego kurczaka z rożna oraz panierowanego w dwóch wariantach smakowych do wyboru.
ul. Krakowska 73
niedaleko Wydziału Humanistycznego US

 

 

 

Black Club

Kolejny klub na Deptaku zbliża się wielkimi krokami. Otwarcie już za nami. Jak reklamują się właściciele: „Najlepsze brzmienia w stylu r'n'b /rap / twerk / mash-up już od listopada na Deptaku. Specjalnie dla Was ciekawe cykle imprez i atmosfera na którą czekacie.” Nic dodać – nic ująć.
ul. Ks. Bogusława 8/1
tel.795 588 844
www.facebook.com/blackszczecin

www.black-club.pl

 

 

Bajgle króla Jana
Pojawiły się pierwsze w Szczecinie bajgle z nadzieniem. Pyszne bajgle (byłem próbowałem) są w 100% własnego wypieku oraz przygotowywane według tradycyjnej receptury. Ponadto sezonowe zupy, sałatki, kawa i napoje. Czyżby po modzie na burgery zaczęła się moda na bajgle?
ul. Rynek Nowy 6
tel.883 585 276
www.bajglekrolajana.pl

www.facebook.com/bajglekrolajana

 

 

 


Spiżarnia Szczecińska

Właściciele piszą o sobie; „Tu miesza się oryginalność eksperymentów z powagą kulinarnej klasyki, entuzjazm kucharzy z pewnością doświadczenia, moda mierzy się z tradycją a fantazja z umiarem, Atmosfera jest spokojna, bo gościnność robi swoje”. Ogólnie: oryginalnie podawana kuchnia polska.
ul. Hołdu Pruskiego 8
tel.91 4 888 881
www.spizarniaszczecinska.pl

 

 

 

Beef-Buff
Pierwsza burgerownia na Prawobrzeżu, mieszcząca się w okolicach Struga na Osiedlu Słonecznym, serwująca burgery z prawdziwej wołowiny w świeżutkiej bułce z pieca. Zdjęcia na ich profilu facebookowym wyglądają całkiem zachęcająco. Burgery przekroczyły Odry ;)
ul. Lucjana Rydla 66b
tel.570 921 128
www.facebook.com/cowburgerwl